Pathway to inclusion

LiesNieuws

In oktober 2014 zijn 24 mensen uit 8 landen de training ‘pathway to inclusion’ in Wijk aan Zee meegemaakt. Doel van de training was een internationaal netwerk van organisaties op te bouwen die werken met kwetsbare jongeren. Zowel organisaties vanuit de jeugdhulpverlening als onderwijsinstellingen namen deel aan de training. De focus lag voornamelijk op  jongeren die (dreigen) uit te vallen bij onderwijs en werk. Daarnaast is er gewerkt aan het ontwikkelen van activiteiten voor de ze doelgroep. Wat kunnen we met de kennis en ervaring die bij ieder aanwezig is ontwikkelen om te voorkomen dat jongeren uitvallen of om ze weer terug te geleiden naar school of werk.

Geslaagd

We kijken terug op een intensieve en enerverende training met mooie uitkomsten. Zo wordt een aanvraag gedaan voor een groeps-EVS, wordt een youth exchange georganiseerd en gaan een aantal organisaties zich buigen over het erkennen van competenties die via niet-formeel leren worden verworven.

20160321 pathwaytoconlcusion 20160321 pathwaytoconlcusion_3