Ervaring is de beste leermeester

LiesNieuws

Internationaal ervaringsleren voor jongeren uit achterstandsituatie

In de projecten van Erasmus+ komt 1/3 van de jongeren uit een achterstandsituatie. Bloom Foundation maakt het voor jongeren in de jeugdhulpverlening mogelijk om een internationale leerervaring op te doen, via een kortdurende groeps-EVS. Op die manier wordt sociale inclusie bevorderd.

Waardevol
Het opdoen van ervaringen in het buitenland is voor elke jongere ontzettend leerzaam, zeker ook voor jongeren uit een achterstandssituatie. In de projecten van Erasmus+ komt 1/3 van de jongeren uit een achterstandsituatie. Zo maakt Bloom Foundation het voor jongeren in de jeugdzorg mogelijk om een internationale leerervaring, via een kortdurende groeps-EVS, op te doen. Op die manier wordt sociale inclusie bevorderd. In de maandelijkse nieuwsbrief van Erasmus+ komt het werk van Bloom Foundation uitgebreid aan de orde. Lees het gehele artikel