Wat past bij jou?
Ga actief met jezelf aan het werk. Wil jij ervaren hoe het is om (weer) zelf aan het stuur te zitten? Zet je (school)leven weer op de rit met ervaringsleren?

Kelvin was het zat om iedere keer tegen dezelfde bariere te lopen. Hij is met Bloom naar een project in Turkije geweest.

“Ik wilde leren om regelmaat te hebben; dat is gelukt. Iedere ochtend om acht uur je bed uit.”

-Kelvin-

Aan het werk
“Mijn ervaringsreis naar Turkije was vooral bedoeld om in een andere omgeving weer ritme op te bouwen. In het begin heb ik wel veel afgezien hoor.  Vooral het fysieke werken was wennen. Een terrein opruimen, moestuin aanleggen, onkruid wieden en de stenen langs de weg naar het hostel weer netjes neerleggen.  Maar na een paar dagen had ik mijn draai wel gevonden. De banken en krukken en tafels op het terras buiten hadden ook een goeie opknapbeurt nodig. We schilderen er lustig op los en de kapotte zaken werden gerepareerd.”

Samen
“Het samenwerken onderling is goed.  Daardoor zijn ook de minder leuke klussen (schoonmaak douche en toilet) goed te doen. Het samenwerken met de Turkse mensen ging in het begin wat lastig. De taalbarrière best wel groot, maar een enkeling van de Turken spreekt Engels en handen en voeten komen we er altijd uit. Natuurlijk was er ook vrije tijd waarin ik heb gezwommen, spelletjes gedaan,  muziek maken en chillen rond het kampvuur.”

Doelen
“Regelmatig heb ik gesprekken om stil te staan bij de vooruit die ik heb geboekt en waar de punten voor  verbetering  liggen. We geven ook elkaar feedback. Na twee intensieve weken kan ik wel zeggen dat ik veranderd ben.  Om dit vast te houden heb ik  soms nog contact met mijn begeleider, maar het lukt me ook steeds beter om zelf mijn doelen te bereiken.”