Op reis met Bloom

ervaringsreizen

Stichting Bloom organiseert internationale ervaringsreizen binnen Europa voor organisaties die werken met jong volwassenen die zoekende zijn in hun (leer)proces. Dit kan op school/werk gebied zijn maar ook zoekende in hun persoonlijke ontwikkeling.

Bloom biedt organisaties de mogelijkheid om via een uitgewerkte methodiek, goed voorbereid op reis te gaan en achteraf het geleerde te implementeren. In totaal duurt het traject 3 maanden. 

Deelnemers zijn tussen de 18-27 jaar en gaan op zoek naar hun competenties, leermogelijkheden en hun toekomst perspectief. Als onderdeel van dit traject wordt er in groepsverband, begeleidt, twee weken vrijwilligerswerk in het buitenland gedaan.

Bloom organiseert deze reizen met subsidie van European Solidarity Corps (ESC) en is geaccrediteerd voor het coördineren van deze ESC projecten.

Het European Solidarity Corps is een Europees subsidieprogramma van de Europese Unie voor jongeren en maatschappelijke organisaties die de wereld een beetje mooier willen maken.

Met subsidie van het European Solidarity Corps bereiden organisaties jongeren voor op actieve deelname in de maatschappij. Zo stimuleren zij solidariteit, sociale inclusie, diversiteit, actief burgerschap en betere toetreding tot de arbeidsmarkt.

Meer weten of zelf ook op reis met Bloom?

Door uit hun comfort zone te stappen, leren deelnemers in korte tijd veel over zichzelf

Begeleider